Testa Toddly redan idag - Få prisförslag

Barnpassning

Barnpassning

Välj ålder

Barnpassning 6 mån >

Vi hjälper ofta familjer med spädbarn. Småbarnsåren är tuffa och ibland behövs det helt enkelt avlastning när det kommer till barnpassning. Våra barnvakter är vana vid att ta hand om bebisar från några månader och uppåt och vet vad små barn behöver.

Under första halvåret är bebisen helt beroende av en förälder eller vuxen person och det är därför viktigt att se till att vara aktiv i barnets utveckling. Hur man visar närhet och uppmuntran påverkar barnet enormt under denna tid. Bebisen söker mer och mer kontakt och lär sig att använda sina sinnen (lukt, smak, känsel, hörsel och syn).

Först genom att skrika och därefter mer genom att le och ropa. Under första halvåret utvecklas bebisen snabbare än någon annan tid senare i livet. När vuxna runt barnet visar att de bryr sig och förstår vad barnet behöver så känner sig bebisen trygg.

Barnpassning 1 år

I ettårsåldern lär sig bebisen genom framför allt att upprepa saker, något som även skapar trygghet hos barnet. Det kan handla om att kasta saker runt omkring sig eller att upprepa ett ord. I den här åldern börjar vuxnas beteende att spela en stor roll för vad barnet ska tänka när det kommer till vad som är ”rätt och fel”.

Det här är även en tid då barnet börjar undersöka, experimentera och upptäcka saker runt omkring sig genom att röra sig mer fritt. Att kontrollera sina impulser är något som bebisen inte lärt sig ännu även om barnet förstår att den inte får göra vissa saker. Detta kan vara ett sätt för bebisen att få kontakt med en vuxen då man ser att det skapar reaktioner.

Barnpassning 2 år

I tvåårsåldern upptäcker barnet att föräldrar har en vilja och den viljan kan var helt annorlunda än barnets vilja. Detta kan kännas problematiskt för barnet och det är nu trotsåldern sätter fart. Barnet är mitt uppe i sin jagutveckling. Barnet börjar prata och orden börjar komma ut men det är inte alltid det räcker till. Detta kan skapa förtvivlan och ilska.

Många föräldrar kan känna att de inte känner igen sitt barn när barnet går in i en så kallad trotsålder därför är det viktigt att känna till som föräldrar eller annan vuxen att detta är en naturlig fas.

Barnpassning 3 år

I treårsåldern tänker barnet mer självständigt men är fortfarande beroende av vuxna. Jämfört med yngre barn så känns en treåring ofta väldigt duktig. Att samtala och fundera på egen hand brukar vara vanligare att man gör i denna ålder. Humör och känslor kan skifta snabbt.

Det är viktigt att du som vuxen har tålamod och hjälper barnet att förstå och hantera sina känslor.

HLR-certifierade barnvakter

Vi är HLR-certifierade vilket betyder att alla våra barnvakter utbildas inom HLR för barn och barnsäkerhet innan de börjar arbeta som barnvakt. Man ska även ha erfarenhet av att ta hand om barn sedan tidigare. Det är viktigt för oss att man som förälder känner sig trygg med sin nanny.

Kunder tycker till

Föräldrar tycker till om Toddly:

Hitta en nanny

Varför välja en nanny från Toddly?

icon box image

Trygga & utbildade barnvakter

Våra barnvakter är noga utvalda. Vi fokuserar på de allra minsta barnen och är vana vid att ta hand om spädbarn och yngre barn. För att bli nanny hos oss måste man genomgå vår interna säkerhetsutbildning och ha erfarenhet av att ta hand om barn sedan tidigare

icon box image

Barnvakter för alla behov

Vi har förståelse för att alla familjer har olika behov och önskemål gällande exempelvis tider och språk när det kommer till barnpassning. Vi tar hand om barn under 6 månader och uppåt. Vår ambition är att kunna möta varje familjs unika behov.

icon box image

Vi sätter barnen i fokus

Att skapa en aktiv och lekfull miljö är viktigt för våra nannies. Våra barnvakter strävar alltid efter att aktivera barnen och göra passen minnesvärda genom roliga aktiviteter. Vi föredrar bakning och kurragömma framför passiv barnpassning med barnen framför en Ipad.

Kostnadsfri anmälan – våra experter återkommer till dig

Redo att prova Toddly?

Intresseanmälan