Testa Toddly redan idag - Få prisförslag

FAQ

Vanliga frågor om barnpassning

Här har vi samlat de vanligaste frågorn och svaren om barnpassning från Toddly.

Saknar du var på en av dina frågor?

Kontakta oss direkt

Allmänt

 • Vad kostar det med barnvakthjälp?

  Att ha en barnvakt kostar från 164 kr/timme inkl rut-avdrag. Pris för barnvaktshjälp kan variera beroende på omfattning av hjälp.

 • Barnpassning med RUT-avdrag

  RUT-avdrag för barnpassningen är något som många av våra familjer använder.

  Med RUT-avdrag så betalar ni endast halva totalkostnaden. Vi sköter allt administrativt och kontakt med Skatteverket.

 • Hur gamla måste bebisar vara för att kunna ha barnvakt?

  Vi har erfarenhet av barnpassning från åldrarna 0-11 år. Vi ser alltid till att anpassa så att vi hittar en barnvakt som har erfarenhet sedan tidigare av att passa barn i samma ålder som barnet.

 • Får vi träffa barnvakten först?

  Ja under en första introduktionsträff så får du som förälder och barnet chans att lära känna er barnvakt för att se hur det känns. Första träffen är även kostnadsfri.

 • Hur ska man hantera barnets (och sin egen) separationsångest?

  Många vet inte att separationsångest i grund och botten inte är en känslomässig reaktion. Det är nämligen kopplat till när barn börjar lära sig krypa. Då bebisar inte har så bra omdöme så behöver de därför ett riktmärke för vad man ska göra och inte. Föräldern är därmed viktig för barnet att hålla sig nära. Om till exempel barnvakten är i närheten istället för föräldern så brukar det lösa sig ganska naturligt. Då brukar barnvakten bli ett riktmärke istället för föräldern och det brukar skapa en trygghet.

 • Hur vet man om barnet är redo att vara med en barnvakt lite längre stunder?

  Det handlar alltid om att göra det som känns bäst för er och ert barn. I början kan det vara bra att vänja in kortare stunder. Är barnet runt ett år eller äldre så styr barnets personlighet väldigt mycket. Vissa barn älskar att träffa nya människor och tycker det är spännande att träffa nya vuxna andra är mer blyga och behöver mer tid innan de känner sig trygga med att vara ifrån sina föräldrar. Alla barn är olika helt enkelt och därför tycker vi på Toddly att det är extra viktigt att du om förälder känner dig lugn och trygg med er barnvakt.

 • Måste barnen vara blöjfria?

  Nej, våra barnvakter är vana vid att byta blöjor på bebisar. Kom ihåg att se till att ha gott om blöjor och torkservetter när nannyn kommer.

 • Varför ska vi välja ert barnvaktsföretag?

  Vi har lång erfarenhet att på bästa sätt matcha familjer och barnvakter.

  Våra barnvakter är noggrant utvalda, kontrollerade och säkerhetsutbildade. Vi har trygga och effektiva processer för att garantera att varje familj och nanny blir handplockade och matchade med omsorg. Vi vet att alla familjer har sina behov och önskemål och därför skräddarsyr vi tillsammans med dig som förälder en plan som passar just er familj. Vare sig du letar efter barnvakt bebis eller barnvakt för äldre barn så kan vi hjälpa dig med barnpassning.

Kunder tycker till

Föräldrar tycker till om Toddly:

Redo att prova Toddly?

Intresseanmälan